Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

KDAK Classic Ø-tur 2021

3. september 2021 5. september 2021

Traditionen tro afholdt KDAK classic en fælles tur til en dansk Ø i løbet af forsommeren. I 2021 blev turen ligesom i 2020 ramt af Corona restriktioner. Derfor blev turen til Ærø i det sydfynske ø-hav flyttet til dagene 3 – 5. september 2021, hvor turen blev gennemført.  Se færgeplan til Ærø og program til Ø-turen. Du kan glæde dig til et virtuelt besøg på øen under sloganet: “Alt er vand ved siden af Ærø”. Se mere på turistkontorets hjemmeside.

Hvordan gik turen til Marstal og Ærø

Af Jens Kabell, Skødstrup
Det var ikke første gang vi var med KDAK classic på ø-tur og det bliver bestemt heller ikke sidste gang. Vejrguderne var taget i ed, da vi allerede torsdag satte kurs mod det sydfynske ø-hav. En smule støvregn ved Vejle nåede ikke helt ned til passagererne i den åbne cabriolet  – men “Fyn er fin” og viste allerede halvvejs i Svendborg sig fra sin bedste side med sol og blå himmel. På færgen var der 5 kvarters sejlads med pragtfuld udsigt inden vi anløb havnen i Ærøskøbing – den uden sammenligning smukkeste og mest pittoreske by på øen. Ærø Hotel i Marstal var parat og vi fik os indkvarteret på et dejligt værelse. Dagen sluttede med besøg i Marstals gamle gader og middag på “Den Gamle Vingaard”. God mad, men noget så sjældent i Danmark som kun “kontant betaling”. Heldigvis fandtes der en hæveautomat med gangbar mønt i Marstal.

Vi brugte fredagen til den overkommelige opgave at køre øen rundt og besøge forskellige seværdige stræder og steder i Ærøskøbing. Et nødvendigt besøg på en af Ærø’s ganske få tankstationer og det var tid til afslapning og afventning af de øvrige deltageres ankomst. KDAK’s President Kannevorff ledsaget af first lady Hanne var i stand til at skaffe de 13 biler adgang til parkering på plænen foran hotellet, både til stor glæde for bilejerne og hotellets mange øvrige gæster samt de mange forbipasserende øboere. Det blev til mange “corona-kram” og gensyn med veteranvenner fra nær og fjern inden vi mødtes til aftensmad i hotellets restaurant.

Lørdag oprandt så den store dag: Rundtur med sightseeing på øen med 13 klassiske biler sikkert anført af Bent “betjent” Fuglsang og sluttende med en spritny VW “servicevogn”, der flot kompenserede for  veteranernes pludseligt opståede såvel tekniske som helbredsmæssige udfordringer. Vi håber, at Jytte er frisk og på højkant igen. Riise Bryggeri (Ærø Øl) blev besøgt med mulighed for indkøb og smagsprøve på bryggeriets forsøg med et alkoholfrit bryg, hvorefter tur gik til Voderup Klint – et fantastisk landskab. Vi fik os en lille boblende forfriskning til Else Hansen’s fantastiske hjemmebagte italienske kager inden turen ad mere eller mindre snørklede veje førte os frem til øens nordligste punkt Skjoldnæs Fyr og en af de flottest beliggende golfbaner i Danmark. Trangen til mad indfandt sig og vi begav os til Ærøskøbing, hvor vi fik mulighed for at parkere rundt om det hyggelige torv til glæde for de mange tilskuere, der nød tilværelsen på fortovsrestauranter mm. Frokosten blev indtaget i gårdhaven til “Den Gamle Købmandsgård”, hvorefter der var “fri leg”. De fleste fulgte dog rutebeskrivelsen til “Eriks hale strand” ved Marstal – en sandtange ud i det sydfynske øhav, bebygget med ganske små og hyggelige badehuse. Vel hjemme på hotellet benyttede mange atter det fantastiske vejr til at nyde solen og en eftermiddagsdrink på terrassen inden vi samledes til festmiddag.

Om søndagen var der ikke programsat fælles aktiviteter, men mange benyttede ventetiden frem til færgeafgangene ( 4 færgeruter) på de seværdigheder, som ikke var nået de foregående dage. Vi tog en afstikker til Ommel Hoved og et sidste besøg i Ærøskøbing søndag formiddag, inden vi fra Søby sejlede med færge til Fåborg og benyttede en alternativ rute “hjem til Aarhus”. Der skal lyde en stor tak til planlæggere og holdledere – endnu engang et vellykket arrangement med masser af hygge og snak om både automobiler og alt muligt andet.

Fotos fra Ø-tur 2021 til Marstal, Ærø

Detaljer

Start:
3. september 2021
Slut:
5. september 2021
Begivenhed Kategori:

Arrangør

KDAK Classic
Telefon:
+4540182342
E-mail:
njk@interlink-marine.com
Hjemmeside:
Se Arrangør hjemmeside

Ærø

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.