Kongelig Dansk Automobil Klub classic (i daglig tale “KDAK classic”) er sat i verden for at knytte bånd mellem nutidens behov og fortidens historie i den hedengangne forening Kgl. Dansk Automobil Klub. (1901-1978)

Det gamle KDAK udsprang af den første skandinaviske automobilklub; “Dansk Automobil Klub”, som stiftedes i 1901.

I 1912 blev Kong Christian X protektor for klubben, som derfor samtidig ændrde sit navn til: “Kongelig Dansk Automobil Klub”.

I de følgende mange år var KDAK meget aktiv, dels på det organisatoriske område med et hovedkontor i Imperial-hotelkomplekset i København og flere provinskontorer rundt omkring i landet, men også inden for færdselspropaganda, turisme og juridisk arbejde for medlemmerne var KDAK absolut førende.

I sin medlemskreds havde KDAK et netværk af amtsrepræsentanter og var derfor – efter datidens forhold – ganske tæt på sine medlemmer. Allerede i 1913 tilbød man første gang emblemer og vognmærker som et tilbud til medlemmerne.

Den gamle KDAK ophørte i 1978.

Initiativet til KDAK classic kom omkring årtusindeskiftet fra de to styregrupper bag henholdsvis “Ringkøbingløbet” og “Motorhistoriske Møder Midt-Vest”.

Den nye klub fokuserer især på møde- og udflugtsaktiviteter. Betegnelsen “classic”, som nu indgår i det registrerede navn fortæller, at aktiviteterne især vil dreje sig om at bevare, fremvise og nyde de historisk interessante køretøjer i alle prisklasser og af alle fabrikater.

FDM (Forenede Danske Motorejere) viser desværre ikke veteran- og liebhaverkøretøjer megen interesse, så her er helt klart et virkefelt og et muligt samarbejdsområde for KDAK classic.
Også med hensyn til det politiske arbejde er der behov for en indsats ud over den, der gøres af de eksisterende veteranbil- og motorcykelorganisationer.
Vi har derimod IKKE til hensigt at involvere os i motorsport, da dette område varetages glimrende af de få tilbageværende KDAK Sport-klubber.

KDAK classic har hjemadresse i Ringkøbing, men henvender sig til veteranbil- og motorcykelfolk i hele landet med tilbud om deltagelse i særlige arrangementer. I forbindelse med Ringkøbingløbet er der en attraktiv deltagerrabat til medlemmer af KDAK classic.

Foreningens interne formål

Via klubarbejde at fremme interessen for veterankøretøjer. Hjælpe klubbens medlemmer med fordelagtige tilbud og teknisk ekspertise, samt assistance til afvikling af lokale løb og arrangementer.

Eksterne formål

Gennem påvirkning af myndigheder, organisationer og enkeltpersoner at forbedre forholdet for veterankøretøjer og deres ejere.