RINGKØBINGLØBET er Danmarks ældste, største og mest prestigefyldte træf for gamle biler og motorcykler – kørt hvert år uden afbrydelse siden 1968 – og altid i den sidste weekend i juli måned med deltagelse af op til 150 køretøjer.

Initiativtageren til Ringkøbingløbet var skibsværftsejer Erik Falslev Jacobsen (1921-1983) som, udover at drive NORDSØVÆRFTET i Ringkøbing, selv var en passioneret samler af veteranbiler – med en særlig forkærlighed for at restaurere og køre i de store amerikanske Packard biler.

Efter Erik Jacobsens død i 1983 blev Ringkøbingløbet i flere år videreført af en lille gruppe tidligere deltagere, fortrinsvis fra Ringkøbingområdet.

Med stiftelsen af veteranbilklubben KDAK-CLASSIC (læs dén historie her) kom der lidt mere formelle rammer omkring Ringkøbingløbet, som nu planlægges og ledes af klubbens bestyrelse.

Gennem årene er Ringkøbingløbet blevet yderst populært langt ud over landets grænser. Gæster fra det meste af Europa og også andre kontinenter har deltaget – nogle endda flere gange – med deres flotte og velrestaurerede køretøjer.


I sommeren 2018 fejrede vi så Ringkøbingløbets 50 års jubilæum og samtidig – uofficielt – præsidentens 30 års jubilæum i løbsledelsen.

Festlighederne foregik over fire dage fra torsdag til søndag med deltagelse af 116 biler og cirka 250 personer fra England, Mexico, Norge, Sverige og Danmark.
For at sikre en ordentlig afvikling af de mange aktiviteter i jubilæumsweekenden havde bestyrelsen på forhånd valgt at begrænse deltagerantallet til “cirka 110 biler”.

Alt forløb heldigvis som det var planlagt, og alle deltagerne hjalp til med engagement og godt humør. Og vejret var der heller ingen, der klagede over, for sommeren 2018 blev den hidtil varmeste og tørreste, som nogensinde er blevet målt i Danmark.

Klik her for at se billeder fra Ringkøbingløbet 2018.