Ringkøbingløbet 2020 blev en succes! På trods af udfordringen fra reglerne om Covid 19, vejrgudernes luner og en generel usikkerhed og bekymring i samfundet gennemførte KDAK Classic og løbsarrangørerne et flot program for de deltagende køretøjer og tilskuere.

Torsdag aften var der aftencruise og efterfølgende grillmad på Fjordgården. En god aften på trods af den vedvarende regn, som visse biler tog mod med åbne arme og tæt tag – andre måtte sande, at vand altid løber ned og ind gennem enhver utæthed.

Fredagens præsentation af biler på plænen foran Fjordgården skete i flot solskinsvejr og frisk vind fra vest. Det gav optimale betingelser for en fin gennemgang af bilerne foretaget af grundige og kompetente dommere, der med fast hånd slog ned på den mindste fejl i originalitet- og restaureringsarbejde mm. Concours d’Origine (eller skønhedskonkurrencen) er altid spændende at følge og interessen fra tilskuere og deltagere er stor, da tilskuer- og dommerbedømmelsen afsluttes med flotte præmier fra løbets sponsorer.

Lørdag morgen bød traditionen tro på morgenkaffe og brød på rådhuset. I år selvfølgelig med den begrænsning, at der højest må være 75 personer ad gangen i rådhushallen. Det gik nu uden problemer og kl. 9.00 holdt borgmesteren tale og løbet kunne skydes i gang. På grund af de færre biler i 2020 (Covid 19) gik det snart afsted for alle deltagere ad snørklede veje mod Søby brunkulslejer med et enkelt pitstop i Vorgod. Brunkulsmuseet i Søby bød på spændende foredrag og rundvisning – absolut et besøg værd. Vi indtog den af hjælperne medbragte mad inden turen ad en ny spændende rute sluttede på Fjordgården i Ringkøbing ca. kl. 14.00 – netop som den første regnbyge satte ind. Så op med kalechen på de åbne biler og ind til eftermiddagskaffe i teltet.

Eftermiddagen kunne på trods af bygerne lokke mange tilskuere til at besigtige de smukke køretøjer og konkurrencen i “Old timer expert class” hvor deltagere iført tidstypisk påklædning på forskellig vis præsenterer deres bil og måske opfører en lille sketch eller anden gimmick for de strenge dommere og tilskuerne. Vejrguderne havde dog netop besluttet sig til at øse mængder af regn ud over Ringkøbing kl. 15.00, hvor konkurrencen skulle starte. Men regn er kun vand og selv om flere af deltagerne blev gennemblødte lykkedes det at gennemføre også den del med succes.

Om aftenen var der lækker gallamiddag på Fjordgården, ligesom sangeren Jesper Lundgaard kikkede forbi og gav prøver på sit fantastiske sangtalent.

Søndag formiddag deltog et udsnit af deltagerne i en tur til fiskeauktionen i Hvide Sande, hvor mange turister og fastboende kom forbi og så bilerne stå på pladsen uden for auktionshallen.

Alt i alt en vellykket 52. udgave af Ringkøbingløbet med tak til løbskommiteen og alle de praktiske hjælpere, som på trods af vejrguder og Corona virus bragte os sikkert gennem fire pragtfulde dage i selskab med veterankøretøjer, venner og bekendte. Vi ses igen i 2021 – og indtil da, kan alle fornøje sig med diverse billeder fra løbet nedenfor: