I sommeren 2018 fejrede vi så Ringkøbingløbets 50 års jubilæum og samtidig – uofficielt – præsidentens 30 års jubilæum i løbsledelsen.

Festlighederne foregik over fire dage fra torsdag til søndag med deltagelse af 116 biler og cirka 250 personer fra England, Mexico, Norge, Sverige og Danmark.

For at sikre en ordentlig afvikling af de mange aktiviteter i jubilæumsweekenden havde bestyrelsen på forhånd valgt at begrænse deltagerantallet til “cirka 110 biler”.

Alt forløb heldigvis som det var planlagt, og alle deltagerne hjalp til med engagement og godt humør. Og vejret var der heller ingen, der klagede over, for sommeren 2018 blev den hidtil varmeste og tørreste, som nogensinde er blevet målt i Danmark.

Program for Ringkøbingløbet 2018:

Torsdag 27. juli

Torsdag sidst på eftermiddagen gennemførtes en stilfærdig “Aften-cruising” – hvor vi kørte ud i sommerlandet, bl.a. for at nyde udsigten oppe fra Nørre Lyngvig Fyr og høre historien om fyrtårnenes store sikkerhedsmæssige betydning for søfarten.

Da vi senere på aftenen returnerede til Fjordgården blev der serveret en solid grillmenu på hotellets terrasse.

Fredag 28. juli

Fredag var der mulighed for at besøge de mange butikker i Ringkøbing – og der var igen i år sørget for standsmæssig befordring mellem Hotellet og Torvet med en flot hestevogn.

Om eftermiddagen holdt vi, traditionen tro, “Concours d´Origine” – eller på godt dansk: “skønhedskonkurrence” på plænen foran Hotel Fjordgaarden. Her var der rig lejlighed til, sammen med et stort publikum, at få en snak om de mange flotte køretøjer. Konkurrencens vindere kunne glæde sig over særdeles flotte præmier. Vi fik også besøg af ordensmagten, som fremviste historiske motorcykler og historiske “panserbasse”-uniformer. Der kom også en moderne betjent på besøg med en dygtig politihund. Fredag aften hyggede vi os med en lækker fiskebuffet.

Lørdag 29. juli

Lørdag gennemførtes selve jubilæumsudgaven af Ringkøbingløbet – med start fra klokken 09:00 fra Ringkøbing Rådhus. Kommunen med borgmester Hans Østergaard i spidsen, flankeret af helt tre! forhenværende borgmestre, var vært ved morgenkaffen, som blev serveret i rådhushallen fra kl. 07:30.

Undervejs på turen, som i år gik hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord (104 km), blev deltagerne udfordret af en konkurrene, hvor spørgsmålene primært handlede om de steder, vi kørte igennem.

Undervejs var der indlagt en pause på et smukt sted med servering af en lille forfriskning. Senere på turen besøgte vi “Smedenes Hus” i Lem Stationsby og hørte om, hvordan industrialiseringen kom til byen i slutningen af 1800 tallet.

Turen sluttede med fælles frokost på Hotel Fjordgården.

Senere lørdag eftermiddag var der “Old Timer Expert Class” – en særlig konkurrence for de deltagere, der ønsker at optræde tidstypisk påklædt i forhold til deres køretøj.

De strenge dommere udpegede vinderne, som blev belønnet med flotte præmier i begge konkurrencer.

Lørdag aften var præsidenten vært for den traditionsrige gallamiddag med lækker mad, gode vine og professionel underholdning.

Søndag 29. juli

Jubilæumsweekenden blev rundet af med et besøg på Fiskeriauktionen i Hvide Sande, hvor der var mulighed for at købe friskfanget fisk med hjem. Efter auktionen spiste vi forkost inde i auktionshallen, hvorefter vi tog afsked med hinanden og kørte hjem.